UNI-BOX Lakófelépítmény

INFORMÁCIÓ -
GYŰJTŐ  PONT

 

Képek, beszámolók a Facebook csoportban

 

Ezt az oldalt azért hoztam létre,
hogy az eddig elkészült UNI-BOX felépítmények tapasztalatait,
az építéshez szükséges információt, a beszerzési lehetőségeket
egyetlen helyen megtalálhassa az érdeklődő (bár egyelőre csak magam írom magamnak).

 

 

  

      MIÉRT LAKÓFELÉPÍTMÉNY és nem lakókocsi vagy lakóautó? Minden érvet, ajánlást. megtudhatsz itt:  uni-box

    -- egyetlen szépséghiba, hogy a cég ma már sárkányhajó kölcsönzéssel foglalkozik leginkább, mert a 2008ban elkészített 4db felépítményen kívül nem volt kereslet ebben a MFt kategóriában -- minden kempingezni vágyó 100eFt nagyságrendben képzeli a megoldást.

    ÉS LÉTEZIK IS ilyen megoldás, mutatok is mindjárt kettőt:

    1. Sátorral kiegészített dobozos autó: -- nekem a Renault Kangoo jött be, de bármilyen hasonló megteszi. Egyedül utazva az anyósülés előretolásával és a hátsó ülés kiszerelésével egy 180x160cm hely keletkezik, ahol elfér egy ágy és egy kerékpár -- bejártam így 2007ben Horvátországot Bettinától Sibenikig zömmel vadkempingezve. Kettő  ember is el tud aludni benne, de akkor a bicikliknek kell egy külön sátor és kell egy fürdőszoba sátor bio-WCvel és mosdási - zuhanyozási (vödör - szivattyú - zuhany, vagy fekete-zsák 20l vízzel és zuhanyfejjel). Jól jön persze egy árnyékvető pavilon és egy szúnyoghálós éjjeli sátor is.

 

     

    ......és mindez tökéletes, amíg nem jön a vihar... Márpedig az jön. Akkor az ember és az asszony hajkurászni kezdi a pavilon összetekeredett darabjait, hősiesen próbálja a többi sátrat a földön tartani, vagy jobb esetben összepakolva ül az autóban és várja a jobb időket...

    2. Használt lakókocsi, lakóautó. Ezekért ugyan már 1MFt környékén kell a zsebbe nyúlni, de vannak házi készítésű, 20 éves, többszázezer km-t futott jószágok, amit még ki lehet fogni. Én a 90es évek elején vettem 350eFt árban egy házi készítésű fantasztikus darabot, amelynek sorsát, kalandjaimat és élményeimet itt elolvashatod - tanulságos.

 

kattanj ide  -->           

    3. Új(szerű) lakókocsi, lakóautó. A lakókocsi megfelelő lehet azoknak, akik nyaranta levontatják kedvenc üdülőhelyükre és vissza. Hátránya a mozgáskorlátozottság - nem mehetsz vele mindenhová, kellemetlen tolatni, beállni, nem állhatsz meg egy éjszakára feltűnés nélkül és kiváló műszaki állapotban rendszeresen levizsgáztatva kell tartanod folyamatosan. A lakóautó kiváló, ha folyamatos mozgásban, csavargásban vagy, de ha csak ritkán jársz vele, mert van egy kisfogyasztású autód is mellette, akkor csak viszi a pénzt, és mindig akkor hagy cserben, amikor a legjobban kell. A fent leírt Zsuzsival semmi bajom sem volt, amikor 2 évig állandóan vele jártam, mert más nem volt, de két kocsi állandó vizsgáztatása, adózása már nem fizetődött ki.

    4. Az ideális megoldás a lakófelépítmény. Amikor legutóbb átlélptem vele a Szlovák határt sztapacskázás végett, megállítottak a szervek és zavartan kérdezték, hogy ez milyen lakóautó? Miért nincs rendszáma? Mondtam, hogy ez nem lakóató, hanem  egy 1 tonnás doboz alakú szállítmány. Csak felrakom a platóra és viszem. Ha nem kell leteszem. Hogy van benne egy lakás? -- Mi tiltja ezt? Beletörődtek. Szóval a legjobb benne, hogy semmilyen műszai vizsga sem kell, nincs kereke, rendszáma, alváza. Prímán elálldogáll a kertben egy tető alatt és komfortos vendégházként szolgál a váratlan vendégeknek, romantikázni vágyó unokáknak. Az autóval meg mindig járok, tehát az naprakész. Hátránya, hogy kell hozzá egy PickUp, ami bár tud személyautóként kinézni, de mégis csak egy teherautó. Ami azért kellemetlen, mert hiába van már 20 éve B10 bónuszod, kezdheted újra A0-ban és minden egyéb költség is növekszik (súlyadó, biztosítás, autópályadíj, parkolás stb.)  Cserébe örömmel tölthet el, hogy Amerika legnépszerűbb autó-típusában ülsz és tényleg szuper, hogy ezentúl minden nagy és nehéz dolgot te fogsz majd szállítani minden családtagod és ismerősöd  számára, mert neked van platós teherautód. Ezzel a szolgálattal rengeteg szeretetet és hálát lehet gyűjteni, ami mindig jó érzés...

    Milyen PickUpot érdemes venni?

    Hányan akarjátok rendszeresen használni? -- ez az első kérdés. Ezt a felépítményt a négyüléses, négyajtós PickUpokhoz gyártották, de igazából 2 felnőtt és 1-2 kisebb gyerek számára lehet kényelmes. Én egy kétajtós, négyüléses un. nyújtottplatós (150cm helyett 180cm a plató) ISUZU modellt választottam (olcsó, megbízható, nem státusz-szimbólum és minden Pick-Upok ősanyja), mert csak ketten használjuk, de szükség esetén van még 2 ülés, ami nem annyira kényelmes, mint az elsők, de gyerekeknek jó,és felnőttek is elviselik ha kell.

    Milyen átalakításokat kell (tanácsos) elvégezni egy PickUpon?

    • platóburkolat -- minden  típushoz számos platóburkolatot gyártanak, az egyszerű műanyagtól a komplett fülkéig. Vannak ponyvás, rolós megoldások is, határ a csillagos ég. Én a legolcsóbb megoldást választottam:
      • terveztem egy ponyva tartó-rögzíő vasalást
      • gyártattam egy megfelelő ponyvát
      • a platót és az alkatrészeket bevonattam csúszásgátló műanyaggal
        • részletek később
    • kisegítő légrugó -- ez szakműhelyt igényel és 150eFtot (pár  éve). részletek később.
    • elektromos kisegítők, változtatások
      • 7 pólusú összekötő csatlakozók és kábel az autó és a felépítmény közé
      • hátsó izzók LEDesre cserélése, hogy ne duplája legyen a világítás fogyasztása
      • rendszámtáblába épített kamera és visszapillantóra szerelt kijelző beépítésse, hogy hátra is lehessen látni valamit
        • részletek később

    Milyen átalakításokat kell (lehet) elvégezni a lakódobozon?

    • mechanikus feladatok
      • rögzítés a platóhoz
      • emelőlábak
      • elősátor, omnisztor, kerékpártartó, létra
      • tárolórekesz ajtókkal a hosszabb plató kihasználásához
        • részletek később
    • az elektromos, víz, szennyvíz, akkumulátor töltő, stb. rendszerek átalakítása

 

1. hőmérő külső, belső hőmérséklet és óra  -- a mindig meglévő 12Vból DC/DC átalakító csinál 3V tápot a külső és belső egységnek

2. napelemes töltésvezérlő -- 50- 100 Ah 12V ólom- vagy zselés akkumulátorok biztosítják az áramellátást. A tetőn 70W napelempanel, de van csatlakozó külső napelemtábla csatlakoztatásához. Van egy kapcsoló a váltáshoz.

3. Akku V/A mérő -- közvetlenül az akkusarunál lévő 100A söntön mér. Kikapcsolható a kijelző.

4. Kerékpár akkutöltő. -- 42V 0,5-1A beállítható értékű DC/DC konverter. Kapcsolható.

5. Víztöltés - fogyasztás vezérlése -- A vízrendszer  eredetileg egy mosogató alatti 25l kannából állt, melyből szivattyú nyomta a vizet a konyhai/fürdőszobai csapokhoz. A külső tároló lehetővé tette 3db egymással összekötött 25literes kanna elhelyezését. Az egyik szélső kannába kulcsos zárral ellátott beöntőnyílást szereltem, melyre Gardéna rendszerű betöltő csavarható. A középsőben egy folyadék mennyiségmérőt tettem, melynek kijelzőjén látható a külső tartályokban lévő víz mennyisége, amikor a mellette lévő nyomógombot nyomjuk. A gombban lévő fehér lámpa kigyullad, ha a belső tartályban a minimumra csökken a víz szintje. A gomb nyomásakor a 3. külső tartályban lévő sziattyú a belső tartályba nyomja a vizet. A túltöltést egy max.vízszintérzékelő letiltja. Ugyanez a szivattyú egy külső zuhanyhoz nyomja a vizet, ha kint átirányítjuk.

6. szürkevíz  kezelés -- hátul egy 5literes tartályba gyűlik a szürkevíz. Ha megtelik, kigyullad a kapcsoló piros lámpája. Ha megnyomjuk, kinyílik egy mágnesszelep és leereszti a szürkevizet.

7. külső 220V hálózat -- ha hálózati kábelt feldugjuk, egy relésor átkapcsol és a belső 12V előállítását egy akkutöltő biztosítja. Az akku töltésére egy háromállású kapcsolóval az akku mellett kiválaszthatjuk, hogy az akkuk töltésa a nepelemről, az akkutöltőről vagy sehonnan se történjen.. A szabványos hálózati csatlakozóról 220V készülékeket üzemeltethetünk. A felvett teljesítményt V/A/Hz mérő műszer jelzi kapcsolhatóan.

8. belső 220V hálózat -- 12V -- 220V 2KW konverter közvetlenül az akkuról táplálja a konnektort. Kapcsolható, méri  a paramétereket, mint a külsőnél.

    részletek később, a kép megfelelő keretére kattintva